HomeNews
IX. HPKON Hidrolik Pnömatik Kongresi Davet Mektubu

IX. HPKON Hidrolik Pnömatik Kongresi Davet Mektubu

1997 yılında çıktığımız bu yolda kongremizi sekiz defa Makina Mühendisleri Odası İzmir ve İstanbul Şubeleri’nin ortak organizasyonu ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hidrolik ve pnömatik alanındaki sektör temsilcilerini ve üyelerimizi bir araya getirmek, alandaki mesleki sorunlara dair birlikte çözüm üretebilmek, yenilikleri ve bilimsel çalışmaları tanıtmak ve sektöre katkı sağlamak amacıyla bir araya geldik.

3-5 Aralık 1999 yılında İzmir-Efes Oteli Convention Center’da I .HPKON Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi ile başlayan serüvenimize, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 pandemisi sebebiyle 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. 2020 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız IX. HPKON Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi’nin kapılarını bu sene bir kez daha 16-19 Kasım 2022 tarihlerinde İzmir’de açıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz kongrelere 4.725 kayıtlı delege olmak üzere toplam 11.166 kişi katıldı. HPKON Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongreleri’nde bugüne kadar toplam 258 bildiri sunulurken 9 panel, 66 atölye çalışması, 8 yuvarlak masa toplantısı, 14 kurs gerçekleştirildi. Kongremiz sektörümüze ve ülkemize toplamda 258 adet bildiri içeren 8 bildiriler kitabı kazandırmış bulunmaktadır. IX. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi “Uluslararası Katılımlı” olarak bu sene de Makina Mühendisleri Odası İzmir ve İstanbul Şubeleri sekretaryalığında İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşecektir. Kongremize hazırlık sürecimizi 2019 yılında başlattık. Önce MMO bünyesinde oluşturulan Düzenleme Kurulu, ardından Yürütme Kurulu’muzu oluşturduk. Bugüne kadar toplam 14 toplantı gerçekleştirdik. Bu sene kongremizde İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Özgener’in katılımı ile gerçekleşecek açılış konferansının yanında, uzman ekibimiz tarafından değerlendirilen bildiri sunumları, 3 yuvarlak masa toplantısı, 16 atölye çalışması, 1 panel ve 3 kurs gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

IX. HPKON Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi’nde, İzmir Tepekule Kongre Merkezi içindeki sergi alanımız için Hannover Fairs Turkey ile yeniden işbirliğine girmiş bulunuyoruz. Sergimiz, her zaman olduğu gibi sektördeki tüm firmaların katılımına açık olarak gerçekleştirilecektir. Firmaların kendilerini ve ürünlerini tanıtma fırsatı bulduğu sergimize katılımlarını heyecanla bekliyoruz. Yürütme Kurulumuz toplam 26 üyeden oluşuyor. Bu üyelerin içinde Akışkan Gücü Derneği (AKDER), sektör mensupları, MMO mensupları ve seçkin akademisyenler bulunuyor. Yürütme Kurulumuzun üye listesini ve kongremizle ilgili görüşlerini bültenimiz içinde bulacaksınız. Yürütme Kurulu olarak tüm hazırlıklarımızı tamamen sektöre hizmet anlayışı ve meslek etiği çerçevesinde büyük bir özveri ile gerçekleştiriyoruz. Sektör mensuplarımız ve meslektaşlarımızdan ise geçmişte olduğu gibi kongremize ilgi ve desteklerinin yanı sıra yolumuza ışık tutan değerli önerilerini bekliyoruz. Bu amaçlar ve bilgiler doğrultusunda, sektörümüzün değerli mensuplarını, Hidrolik ve pnömatike ilgi duyan ve kullanan tüm meslektaşlarımızı, akademisyen dostlarımızı, genç kuşak meslektaş ve öğrencilerimizi 16-19 Kasım 2022 tarihlerinde IX. HPKON Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi’ne davet ediyorum.

Similar News

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tüm Şehit ve Gazilerimizi Şükran ve Minnetle Anıyoruz.

Read More

Kurban Bayramı Kutlu Olsun.

Sağlık, huzur ve başarı dolu bir bayram geçirmenizi dileriz.

Read More

"Yıldız Teknik Üniversitesi" Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Hidrolik Sistemlerde Uzmanlaşıyor...‘’

'‘Yıldız Teknik Üniversitesi’' Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Rota Teknik A.Ş. ile geçmişten bu yana süregelen ‘’Hidrolik Sistemler’' konulu Seminerlere 13 ve 20 Mayıs 2024 tarihlerinde YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi’ nde devam edildi. Öğrenciler, düzenlenen bu seminerlerde sektördeki en yeni teknolojileri öğrenme fırsatı buldular.

Read More

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Ulu Önder Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, gençlerimizin ve milletimizin coşkusunu paylaşarak bayramlarını en içten dileklerimizle kutlarız.

Read More