HomeNews
İlk Yerli Hidrolik 3 Eksenli Deprem Simülatörü

İlk Yerli Hidrolik 3 Eksenli Deprem Simülatörü

İTÜ Su yapıları laboratuvarında devreye alınan simülatör 3 eksen ve 6 serbestlik derecesinde çalışmakta.

Türkiye’de Bir İlk!

“Rota Sarsma Tablaları” Türkiye’nin ilk yerli uygulaması olarak İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik Su Yapıları Laboratuvarı’nda kurulmuştur. Rota Teknik ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliği ile yürütülen “6 Serbestlik Dereceli ve 3 Eksenli İlk Yerli Hidrolik Deprem Simülatörü/Sarsma Platformu” projesi Türkiye’de bu boyuttaki hidrolik tahrikli ilk yerli uygulamadır. Tasarım ve imalat süreçleri Rota Teknik tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen Sarsma Tablaları ile deprem ve sarsma testlerinde yer alan düzenli ve düzensiz tüm hareketler uygulanabilmektedir. Depremler, titreşimler, çalkantılar, yapı ve zeminlerdeki dinamik yükler ile salınımların benzeşimi aslı ile tam uyumlu olarak kurulmaktadır. Rota Teknik Sarsma Tablaları ile deprem mühendisliği ve gemi mühendisliği alanlarında yapısal olmayan altyapıdan yapısal bileşenlere ve tüm altyapılara, model ölçekli ve tam ölçekli sivil yapılara kadar her şeyi değerlendirmek için bir dizi standart ve önceden tasarlanmış özel çözüme ulaşmak mümkün olmaktadır.

Deprem Simülatörü , İnşaat teknikleri ve malzemelerinin geliştirilmesi için yapılacak bilimsel araştırmalar,yeni inşaat tasarımlarının doğrulanması ve eski yapıların iyileştirilmesi çalışmalarında kullanılacaktır. Ağırlıklı olarak Bosch Rexroth ürünlerinin kullanıldığı projenin Mekanik, Hidrolik , Elektrik-Elektronik tüm Tasarım ve İmalatı Rota Teknik A.Ş. tarafından gerçekleştirilmiş olup İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi - Su Yapıları Laboratuvarı'na kurulmuş ve 2.Nisan.2012 ' de faaliyete geçirilmiştir.

Similar News

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tüm Şehit ve Gazilerimizi Şükran ve Minnetle Anıyoruz.

Read More

Kurban Bayramı Kutlu Olsun.

Sağlık, huzur ve başarı dolu bir bayram geçirmenizi dileriz.

Read More

"Yıldız Teknik Üniversitesi" Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Hidrolik Sistemlerde Uzmanlaşıyor...‘’

'‘Yıldız Teknik Üniversitesi’' Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Rota Teknik A.Ş. ile geçmişten bu yana süregelen ‘’Hidrolik Sistemler’' konulu Seminerlere 13 ve 20 Mayıs 2024 tarihlerinde YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi’ nde devam edildi. Öğrenciler, düzenlenen bu seminerlerde sektördeki en yeni teknolojileri öğrenme fırsatı buldular.

Read More

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Ulu Önder Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, gençlerimizin ve milletimizin coşkusunu paylaşarak bayramlarını en içten dileklerimizle kutlarız.

Read More